دوره بیست و سه سال رسالت پیامبر شامل دو فصل بود.

سیزده سال در مکه، دوران اول که مقدمه ای برای فصل دوم بود. ده سال بعدی هم که دوران شالوده‌ریزی نظام اسلامی و بنای یک الگو و نمونه ای از حاکمیت اسلام برای همه دوران‌های تاریخ و همه مکان‌ها و انسان‌هاست.

 

پیامبر اکرم

با نگاه به سیره پیامبر (1)در دوران ده ساله‌ی مدینه، به شناختِ شاخص‌هایی دست می‌یابیم که بر اساس آن می‌توانیم خود، نظام‌ها و انسان‌ها را با آن، بسنجیم. (2)

بذر اندیشه و عقیده‌ی توحیدمحوری که پیامبر در این دوران‌ها کاشت، باروری درختانی تنومند در زمان مناسب و رهایی انسان‌ها از طاغوت‌ها و بیداری را به دنبال دارد. این الگو، امانتی است در دستان ما و این باروری، به همت و تلاش تک تک ماست.

 

برای آشنایی بیشتر پیرامون شاخصه عدالت در سیره‌ نبوی ، به

اینجا مراجعه کنید.

 

1. امام سجاد علیه السلام فرمود: اَلا وَ اِنَّ اَبْغَـضَ النـّاسِ اِلـىَ اللّهِ مَن یَقْتَدى بَسُنّةِ اِمامٍ وَ لایَقتَدى بِأعمالِهِ . (الکافى، 8: 234، ح 312.)

هشدار که منفورترین مردم نزد پرورگار، کسى است که خود را پیرو روش و مسلک امامى داند و پیروى از اعمال او نکند..


2.قابل توجه کسانی که اهل نقد و نقادی هستند و ملاک‌ها را گم کرده‌اند یا نمی‌دانند. این شاخص‌ها را درست و صحیح باید شناخت.

اهمیت دانستن این شاخصه‌ها گفته شد. همین که شاخص است، مهم بودنش معلوم می شود. در مرحله بعد، مثلا، وقتی دانستی عدالت یکی از شاخصه‌هاست، باید عدل و عدالت را درست فهمید. در عمل هم باید بتوانیم آن‌ها نیکو و به‌جا پیاده کنیم. این پیاده کردن شاخصه ها در خودمان و محیط پیرامون و جهان، مرحله بعدی‌ای می‌شود که هر کس متناسب با همت و تلاشش، به آن دست خواهد یافت ان شاالله.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها